Opnieuw zilver voor Van Schip op WK baanwielrennen

Jan-Willem van Schip gaat op de WK baanwielrennen na het eerste onderdeel van het omnium aan de leiding. De Nederlander, die vrijdag nog het zilver won op de puntenkoers, was op het onderdeel scratch over tien kilometer de beste.

Van Schip bleef de Japanner Eliya Hashimoto en de Amerikaan Daniel Holloway voor. Later op de dag staan ook nog de temporace, de afvalrace en de puntenkoers op het programma in Apeldoorn.

Update 18.00 uur

Van Schip is na de tweede race van het omnium gezakt naar in het tussenklassement. De Nederlander behaalde geen punt in de temporace en zakte daarmee weg naar de vijfde plaats. Van Schip staat na twee onderdelen op 54 punten.

De Portugees Ivo Oliveira won de race en staat nu gedeeld eerste samen met Simone Consonni. De Italiaan werd zesde in de scratch en zou als vijfde eindigen op de temporace. De beide renners hebben een puntentotaal van 62 punten.

Update 20.45 uur.
Op het derde onderdeel de afvalkoers heeft Van Schip zich goed herstelt van zijn matige temporace. De Nederlander bleef samen met de Pool Szymon Sajnok als laatste over, waarna Sajnok de sprint won van de Nederlander. Van Schip staat na drie onderdelen op de derde plaats achter de de Pool Sajnok en de Italiaan Consonni staat.

Update 21.55
Van Schip heeft bij de WK baanwielrennen in Apeldoorn een tweede zilveren medaille veroverd. De Nederlander kwam met 35 rondes te rijden in de puntenkoers ten val, maar herstelde zich nog knap. Bij het ingaan had Van Schip hetzelfde puntentotaal als Sajnok, maar in de eindsprint bleek de Pool over snellere benen te beschikken dan de Nederlander. Consonni werd op drie punten van Van Schip derde.