Isimat-Mirin over speelwijze PSV: "Misschien niet heel Nederlands"

Nicolas Isimat-Mirin trekt zich weinig aan van de kritiek die er dit seizoen is op het weinig aantrekkelijke voetbal dat PSV speelt.

"PSV moet kampioen worden en het liefst goed voetballen. Maar als we te aanvallend denken en spelen, geven we uiteraard ook ruimte weg. Dan is het logisch dat de tegenstanders kansen krijgen en af en toe een goal maken", vertelt de verdediger aan Voetbal International. "In plaats daarvan kunnen we ook heel gecontroleerd spelen, wachten op de fout van de tegenstander om dan in de omschakeling met een snelle counter snel toe te slaan."

"Het is misschien niet heel Nederlands, maar het gaat er vooral om dat we winnen." En dat lukt prima, want PSV staat met nog negen wedstrijden te gaan al zeven punten los van Ajax. "Wij laten in elk geval wel zien dat het niet gaat om het hebben van het meeste balbezit. Het gaat erom wat je met de bal doet als je hem wel hebt. Wij doen dat goed en effectief, anders sta je niet bovenaan in de Eredivisie."

Isimat-Mirin vindt dat het in Nederland meer om het resultaat moet gaan. "In Frankrijk, Engeland en Duitsland hoor je nooit iemand over mooi voetbal. Alleen in Nederland. Maar wat heb je aan mooi voetbal als je niet wint?" aldus de 26-jarige Fransman. "Daarom mag van mij iedereen zeggen wat hij wil over PSV. Wij vechten voor de punten om kampioen te worden. Als de rest mooi voetbal wil spelen, moeten ze dat vooral doen."