Manchester City overklast Arsenal in finale League Cup

Manchester City heeft z'n eerste prijs van dit seizoen binnen. De Engelse koploper gaf Arsenal geen schijn van kans in de finale van de League Cup.

The Gunners begonnen nog wel aardig en na een combinatie via Jack Wilshere, Aaron Ramsey en Mesut Özil zorgde Pierre-Emerick Aubameyang voor het eerste gevaar. Na achttien minuten was het echter Manchester City dat de score opende. Sergio Agüero troefde Shkodran Mustafi kinderlijk eenvoudig af bij een lange bal van Claudio Bravo. De Argentijn liftte de bal vervolgens prachtig in het Londense doel.

Arsenal moest even later noodgedwongen wisselen; Nacho Monreal kon niet verder en hij werd vervangen door Sead Kolasinac. Het spelbeeld veranderde echter niet. City kwam niet in de problemen tegen een zwak Arsenal. Kevin De Bruyne kreeg een aardige mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, wat een landgenoot van hem kort na rust wel lukte.

Vincent Kompany kon van dichtbij scoren uit een lage voorzet van Ilkay Gündogan. Na 65 minuten maakte David Silva er zelfs nog 0-3 van met een rake knal in de verre hoek. The Citizens speelden de wedstrijd daarna rustig uit.

Pep Guardiola pakt zodoende zijn eerste prijs als manager van Manchester City. Zijn ploeg is met een grote voorsprong koploper in Engeland en City staat met één been in de kwartfinales van de Champions League. Voor Arsenal, dat met Arsène Wenger nog nooit de League Cup won, kan alleen de Europa League het seizoen nog kleur geven.