Uitslag FC Utrecht - FC Twente

FC Utrecht heeft met een overwinning op FC Twente de vierde plaats in de Eredivisie overgenomen van Feyenoord, dat zondag van PSV verloor.

In de Galgenwaard begon Twente echter goed aan de wedstrijd. Danny Holla stuurde Haris Vuckic alleen op de keeper af en oog in oog met David Jensen rondde Vuckic prima af: 0-1. Een mooie opsteker voor de Tukkers, die op 12 december voor het laatst een competitiewedstrijd wonnen.

Twente bleef na die treffer goed spelen en Vuckic had de score kunnen verdubbelen. Op aangeven van Adam Maher schoot hij echter hoog over het Utrechtse doel. Bij de bezoekers viel Hidde ter Avest vervolgens uit met een zware blessure, zo leek het. Hij werd per brancard van het veld gedragen.

Vlak voor de pauze maakte Sean Klaiber ook nog 1-1 namens Utrecht en in de tweede helft ging het nog verder mis voor Twente. Het team van trainer Jean-Paul de Jong trok de wedstrijd in het laatste kwart naar zich toe. Eerst was Sander van de Streek trefzeker, waarna Yassin Ayoub de eindstand op 3-1 bepaalde.

FC Utrecht staat nu vierde in de Eredivisie met twee punten voorsprong op Feyenoord. Het gat met PEC Zwolle, dat zaterdag van Heracles Almelo verloor, is vijf punten. FC Twente blijft zestiende en NAC Breda, dat op een veilige vijftiende plek staat, heeft vier punten meer.