Berghuis: "We moeten onszelf niet de put in praten"

Als het aan Steven Berghuis ligt, gaat Feyenoord voor de Eredivisie én voor de KNVB Beker. De buitenspeler snapt niet waarom er gekozen moet worden.

Feyenoord neemt het zondag op tegen PSV en staat woensdag voor een belangrijk bekerduel met Willem II. Omdat de Rotterdammers de hoop op de titel hebben opgegeven, is de KNVB Beker de enige prijs die nog veroverd kan worden. Toch vindt Berghuis ook het duel met PSV belangrijk.

"Teksten als 'de titel is weg, dan maar de beker', daar kan ik niets mee. Die beker moet je altijd willen winnen. Het kampioenschap staat er los van. Alles er uithalen, dat moet het doel zijn", vertelt Berghuis tegenover het Algemeen Dagblad.

Berghuis is gemotiveerd om iedere prijs te pakken en laat zich graag inspireren. "Ik kijk graag naar documentaires van topsporters als Conor McGregor, die Ierse MMA-vechter, en basketballer LeBron James. Hoe zij met zoveel passie alles erin stoppen om het maximale eruit te halen. Plezier én keihard werken, daar gaat het om. Daar moet je naar toe groeien. Vroeger kwam ik wel eens bij de McDonalds, dat doe ik niet meer."

Berghuis slaagde er niet in om in de Premier League te slagen en hij begrijpt waarom het verschil tussen de Eredivisie en de buitenlandse competities zo groot is. "Dat wij al diep onder de grond liggen en de rest er heel ver boven. Dat de eredivisie achterblijft, is verklaarbaar. Dat heeft puur met geld te maken. FC Basel wordt vaak als het voorbeeld gegeven hoe het zou moeten zijn. Maar ook zij kwamen er niet aan tegen Manchester City, net als wij. We moeten onszelf niet de put in praten."