Zatlap ziet allesreiniger aan voor drank

Een zatlap in Etten-Leur heeft de politie afgelopen nacht bezig gehouden. Even na middernacht kreeg de politie een melding binnen dat iemand een fles chloor had leeggedronken. Eerder die dag waren er in de bewuste woning ook al agenten geweest, toen om een ruzie te sussen. 

De politie en de opgeroepen ambulance kwamen tegelijkertijd ter plaatse. De ambulancemedewerkers spoedden zich naar het slachtoffer, de agenten volgden met de apparatuur. Daar bleek dat de zatlap behalve een sloot bier, geen chloor maar een fles allesreiniger voor drank had aangezien. Hij reageerde volgens wijkagent Konings nergens meer op: "We hebben getest of hij écht bewusteloos was. Dat doen we door het toedienen van pijnprikkels. Als iemand op je nagel knijpt, dan doet dat pijn. Dan reageer je. Hij reageerde nergens meer op."

De man werd op last van het ambulancepersoneel gedwongen rechtop te zitten, waarna de agenten hem dwongen om een klodder mayonaise door te slikken. Vetten zorgen er voor dat schoonmaakmiddel niet gaat schuimen in de maag. Hierna werd hij overgebracht naar het Amphia Molengracht Breda voor recovery. 

Buiten  het slachtoffer, waren en nog vijf zatlappen in de woning aanwezig die geen van allen fatsoenlijk Nederlands spraken, maar slechts gebrekkig Engels. Volgens Omroep Brabant hadden de bewoners niet eerder voor overlast gezorgd.