Liverpool met ruime cijfers langs West Ham

Liverpool heeft met overtuiging drie punten gepakt tegen West Ham United. De thuisploeg trok de wedstrijd na rust naar zich toe.

Liverpool had halverwege een 1-0 voorsprong te pakken door een doelpunt van Emre Can. De 24-jarige middenvelder maakte met een rake kopbal het honderdste doelpunt van The Reds dit seizoen. De thuisploeg was in de openingsfase al gevaarlijk geweest via Mohamed Salah, die de paal raakte, en Virgil van Dijk (kopbal).

Na een kwartiertje was West Ham echter ook bijna trefzeker. Marko Arnautovic zag hoe doelman Loris Karius zijn inzet tegen de lat tikte. In de tweede helft liep Liverpool binnen een kwartier uit naar een ruime voorsprong. Eerst was Salah trefzeker en daarna zorgde Roberto Firmino voor de 3-0, uit een mooie pass van Can.

Kort na die goal maakte Michail Antonio de stand iets draaglijker voor The Hammers: 3-1. Het slotakkoord was echter weer voor Liverpool. Sadio Mané had de paal al geraakt toen hij even later van dichtbij een assist van Andrew Robertson kon afronden. Het team van Jürgen Klopp staat daardoor nu tweede, één punt boven Manchester United, dat zondag Chelsea ontvangt.