Opnieuw Russische sporter betrapt op doping

Op de Olympische Spelen in Pyeongchang is opnieuw een Russische sporter betrapt op het gebruik van een verboden middel. Het gaat dit keer om bobsleester Nadezhda Sergeeva. Het Russische Sport-Express meldde dat Sergeeva gepakt was, bobsleegrootheid en president van de Russische bobsleebond Alexander Zubkov heeft het bevestigd.

Samen met Anastasia Kocherzhova eindigde Sergeeva deze week op de bobsleebaan in het Alpensia Sliding Centre als twaalfde in de olympische wedstrijd. Volgens Championat zou het verboden middel, wat niet bij naam genoemd wordt, via neusdruppels in Sergeeva's lichaam terecht zijn gekomen. 

Sergeeva leverde op de Spelen overigens ook een schoon plasje af. "Op 13 februari werd ze getest en daar was niks mee aan de hand", vertelt Zubkov tegenover Sport-Express. "Vijf dagen later werd ze opnieuw getest, en dit keer vonden ze wel iets. Welk middel het is weet ik nog niet."

Eerder werd de Russische curler Alexander Krushelnitskiy al betrapt op het gebruik van het verboden meldonium. Samen met zijn vrouw Anastasia Bryzgalova won hij brons in de gemengde dubbels, maar dat gaat nu naar Kristin Skaslien en Magnus Nedregotten uit Noorwegen, die het brons zaterdag omgehangen krijgen.