Dortmund voorkomt door late goal uitschakeling tegen Atalanta

Atalanta Bergamo heeft donderdag in de tweede van de Europa League niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Borussia Dortmund. Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis bij de de Italianen leek het lang op dat ze zich zouden plaatsen voor de volgende ronde, maar in de slotfase zou Dortmund de gelijkmaker maken.

Atalanta kwam al snel op 1-0 door een goal van Rafael Toloi. Daarmee was de nummer acht van de Serie A virtueel zeker van de volgende ronde, maar met nog zeven minuten te gaan zou Marcel Schmelzer de gelijkmaker op het scorebord zetten, waardoor Borussia Dortmund na de 3-2 thuiszege naar de laatste zestien gaat.

Arsenal
Arsenal plaatste zich voor de volgende ronde, maar dat ging moeilijker dan verwacht. De ploeg van Arsène Wenger had het uitduel met Östersunds FK met 3-0 gewonnen, maar thuis stond de ploeg na 25 minuten met 0-2 achter via doelpunten van Hosam Aiesh en Ken Sema. Sead Kolasinac scoorde kort na rust de voor Arsenal bevrijdende 1-2.

AC Milan won in San Siro dankzij een doelpunt van Fabio Borini met 1-0 van Ludogorets. Vorige week hadden de Italianen in Bulgarije al met 3-0 gewonnen. Bij Ludogorets speelde Virgil Misidjan zeventig minuten mee en werd vervangen door Jody Lukoki.

Promes
Met Quincy Promes in de basis won de Russische kampioen Spartak Moskou met 2-1 bij Athletic Bilbao, maar dat was niet voldoende om de volgende te bereiken. De Basken hadden het eerste duel met 3-1 gewonnen van de ploeg uit Moskou.