Grigg schiet Manchester City uit FA Cup

Wigan Athletic heeft opnieuw voor een verrassing gezorgd in een bekerwedstrijd tegen Manchester City. Will Grigg werd de gevierde man.

De strijd om een plek in de kwartfinales van de FA Cup was een herhaling van de finale van 2013. Wigan Athletic en Manchester City leken toen een verlenging te gaan spelen, maar in blessuretijd maakte Ben Watson de winnende treffer (0-1). Daardoor wonnen The Latics voor het eerst in hun historie de prestigieuze beker.

Wigan degradeerde dat jaar wel uit de Premier League en momenteel staat de ploeg zelfs derde in League One, het derde Engelse profniveau. Bij Manchester City begon Kevin De Bruyne maandagavond op de bank, maar verder stelde Pep Guardiola een ijzersterk team op. De bezoekers slaagden er echter niet in om een duidelijk overwicht om te zetten in doelpunten.

Op slag van rust moest City bovendien met tien man verder na een harde overtreding van Fabian Delph op Max Power. Arbiter Anthony Taylor pakte eerst de gele kaart erbij, maar liet kort daarna toch rood aan Delph zien. Ondanks de ondertalsituatie bleef City domineren en kansen creëren, via onder meer Sergio Agüero en invaller De Bruyne.

Na 79 minuten nam Wigan plotseling toch de leiding. Will Grigg, de cultheld van het EK in Frankrijk, kon zomaar op het doel af omdat Kyle Walker in de fout ging en de bal liet lopen. Met een schot in de verre hoek maakte Grigg alweer zijn zevende doelpunt van dit FA Cup-toernooi: 1-0.

Manchester City zette alles op alles om nog langszij te komen, maar Wigan hield stand. De ploeg van Guardiola kan het winnen van de 'quadruple' dus vergeten. Zondag moeten The Citizens zich zien te herstellen in de League Cup-finale tegen Arsenal.