Jong Ajax alleen koploper in Jupiler League

Jong Ajax heeft maandagavond de leiding in de Jupiler League teruggepakt. Op De Toekomst werd gewonnen van FC Oss, waardoor de Amsterdammers perfect profiteerden van N.E.C.'s nederlaag op vrijdag. De Nijmegenaren staan nu drie punten achter.

In de eerste helft was Jong Ajax beter, maar Dani de Wit kopte kort pas kort voor rust de openingstreffer binnen. Iets meer dan een kwartier voor tijd gooide De Wit de wedstrijd in het slot na een assist van Mateo Cassierra.

Jong PSV steeg naar plek vijf door thuis met 2-1 van FC Den Bosch te winnen. Albert Gudmundsson trof binnen tien minuten doel vanaf de strafschopstip. Muhammed Mert tekende wel voor de gelijkmaker, maar Sam Lammers scoorde in de tweede helft de winnende.