Noor Bråten slaat toe in finale slopestyle

Øystein Bråten heeft de olympische titel veroverd bij het freestyleskiën op het onderdeel slopestyle. De Noor excelleerde in zijn eerste run, zette een score van 95,00 neer, en zag geen enkele finalist meer voorbij zijn score gaan. Zilver was er voor de Amerikaan Nick Goepper (93,60) en de Canadees Alex Beilieu-Marchard pakte met een score van 92,40 de bronzen medaille.

In de kwalificatie eerder op de dag was er al een hevige strijd geweest voor de twaalf finaleplekken. Zo hevig zelfs dat de Amerikaan McRae Williams, de huidige wereldkampioen, zich met een respectabele score geeneens voor de finale wist te plaatsen. In diezelfde finale werd er door de deelnemers meer risico genomen, wat ook leidde tot meer valpartijen.

Bråten was de eerste die in de eerste run een goede score neerzette. Dat bleek ook gelijk de winnende score te zijn, al was er wel twijfel of zijn run niet te hoog werd beoordeeld. In de tweede run was het Bellieu-Marchard en de Brit James Woods (91.00) die de barrière van de 90 punten wisten te doorbreken, maar zij kwamen dus niet aan de score van Wiinter X-games winnaar Bråten. 

Dat was ook in de laatste run aan niemand besteed, al kwam Goepper met zijn run nog wel in de buurt. Met zijn 93,60 score tikte hij wel Woods nog van het podium.

De Noor vliegt op weg naar goud (Pro Shots/Action Images)
De Noor vliegt op weg naar goud (Pro Shots/Action Images)