Virginia Rens vraagt om respect na donorkeuze

Virginia Rens roept Nederlanders op meer respect te tonen voor mensen die er bewust voor kiezen geen toestemming te geven voor orgaandonatie. Afgelopen week kreeg de 23-jarige vrouw van Peter Jan Rens veel kritiek over zich heen nadat ze op Facebook had aangegeven geen orgaandonor te willen zijn. Zaterdag reageerde ze op deze kritiek en maakte ook Peter Jan zijn donorkeuze bekend.

"Na alle ophef over mijn Nee tegen donorregistratie vraag ik aan iedereen om keuzes te respecteren. Ga nooit zomaar dingen roepen. Iedereen heeft zijn eigen reden om iets wel of niet te doen", legt Virginia uit.

"Ik heb respect voor de mensen die het wel doen maar ook voor de mensen die het niet doen", vervolgt de voormalige realityster. Ze zegt haar eigen reden te hebben om toestemming voor orgaandonatie te weigeren. Aan mensen die het niet met haar eens zijn, laat ze weten: "Ik weet dat er mensen zijn die een hart nodig hebben of een nier nodig hebben en dat ze ernaar snakken om langer bij hun gezin te zijn. Dat wil niet zeggen dat ik die mensen liever dood zie gaan omdat ik nee heb gezegd."

Gevangen

"Mensen heb respect voor elkaar en laat iedereen in zijn waarde en zorg ervoor dat je iemand een vrij gevoel geeft want niemand wilt gevangen genomen worden", besluit ze haar pleidooi.

De nieuwe donorwet werd dinsdag aangenomen in de Eerste Kamer. Een nipte meerderheid van de senatoren stemde voor. De wet schrijft voor dat alle Nederlanders in de toekomst donor zijn, tenzij ze daar expliciet bezwaar tegen maken.

Organen

Peter Jan Rens (67) mengde zich zaterdag ook in de discussie. Hij laat op Facebook weten dat als hij komt te overlijden zijn 44 jaar jongere vrouw beslist of zijn organen voor transplantatie beschikbaar zijn.

Vorig jaar januari traden Peter Jan en Virginia in het huwelijk. De perikelen rond de trouwerij werden door RTL vastgelegd voor de realityserie Doen ze 't of doen ze 't niet. Peter Jan en Virginia hebben samen twee kinderen.

Virginia Rens vraagt om respect na donorkeuze
Virginia Rens vraagt om respect na donorkeuze (Foto: BuzzE)