Tottenham vecht zich terug na droomstart Juventus

De heenwedstrijd tussen Juventus en Tottenham Hotspur in de achtste finale van de Champions League is onbeslist geëindigd.

De wedstrijd kende een fantastische start. In de tweede minuut kreeg Juventus een vrije trap en Miralem Pjanic passte de bal op Gonzalo Higuaín, die eenvoudig weg kon lopen bij zijn verdediger en vanuit de volley schoot hij raak. Zes minuten later was het ook al 2-0. De thuisploeg kreeg een strafschop na een overtreding van Ben Davies op Federico Bernardeschi en Higuaín schoot raak vanaf elf meter. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Tottenham meer controle en dat resulteerde in een grote kans voor Harry Kane, maar van dichtbij kopte hij tegen Gianluigi Buffon aan. Dele Alli leek ook op weg naar de 2-1, maar er werd goed ingegrepen en Higuaín miste een kans op de hattrick door net naast te schieten.

Een aansluitingstreffer hing in de lucht en die zou ook vallen na 35 minuten. Kane werd weggestuurd door Alli, omspeelde Buffon en kon de bal in het lege doel schuiven: 2-1. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino probeerde door te drukken en Christian Eriksen nam met een schot van afstand het Juventus-doel onder vuur en Buffon kon de bal slechts moeizaam verwerken. Een kopbal van Alli ging vervolgens over. Op slag van rust kreeg Higuaín wederom een kans om zijn hattrick te voltooien. De koploper van de Serie A kreeg een tweede strafschop na een overtreding van Serge Aurier op Douglas Costa, maar nu was het buitenkansje niet besteed aan de Argentijnse spits, die de bal keihard op de lat schoot.

In de tweede helft namen de kansen af, al was Juventus dichtbij de 3-1. Hugo Lloris kon echter redding brengen op een kopbal van dichtbij van Bernardeschi. Achttien minuten voor tijd mocht Eriksen een vrije trap nemen van buiten het strafschopgebied. De Deen schoot de bal langs de muur en in het Italiaanse doel, waar Buffon niet geheel vrijuit ging: 2-2. In het slot van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een mogelijkheid om met de winst aan de haal te gaan, waar een schot van Bernardeschi van richting werd veranderd door Jan Vertonghen, maar Lloris kon desondanks redding brengen waardoor het bij 2-2 bleef. De return tussen beide ploegen is op 7 maart op Wembley.