Darter Ratajski wint als eerste Pool toernooi bij de PDC

Darter Krysztof Ratajski heeft de zesde en laatste UK Open Qualifier gewonnen. Het is de eerste Poolse darter die een toernooi wint bij de PDC. Hij won het toernooi door Corey Cadby, Rob Cross en Daryl Gurney te verslaan.

In Wigan won de Ratajski van Eddie Dootson (6-0), Rene Berndt (6-4), Ian White (6-5), Robert Owen (6-4) en Carl Wilkinson (6-4) om de kwartfinale te bereiken. Hij won die ronde door Cadby te verslaan, die zaterdag het toernooi won. In de halve finale werkte Ratajski een 1-5-achterstand weg tegen Rob Cross en won de finale van Daryl Gurney met 6-4. Het levert hem een cheque op van 10.000 Britse pond.

Op de slotdag van de UK Open Qualifiers was het vooral ook ponden tellen voor iedereen die nog geen ruime uitgangspositie had om de UK Open te halen. Danny Noppert moest bijvoorbeeld nog flink aan de bak en deed dat ook. De Fries won van onder meer Gary Anderson met 6-3 en haalde de kwartfinale, waarmee hij zich op het nippertje voor zijn eerste televisietoernooi bij de PDC plaatste. De rest van de Nederlanders waren vroeg klaar, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Jimmy Hendriks en Jermaine Wattimena haalden ook nog de laatste 64, goed voor 250 pond.

De beste 96 darters na zes Qualifiers zijn zeker van de UK Open. Het hoofdtoernooi wordt van 2 t/m 4 maart gespeeld in Minehead.