Snowboarder Gerard wint op de slopestyle

De 17-jarige Redmond Gerard heeft bij de Olympische Spelen in Pyeongchang de gouden medaille behaald op de slopestyle. De Amerikaan was bij zijn eerste twee runs ten val gekomen, maar wist in zijn derde en laatste poging alsnog de beste score van 87,16 punten op het bord te zetten. Het zilver ging naar de Canadees Max Parrot (86,00) en het brons naar diens landgenoot Mark McNorris (85,20).

De finale werd ontsierd door de vele fouten en slechte landingen bij de jumps, waardoor de echt hoge scores uitbleven. Na twee rondes ging McNorris aan de leiding, terwijl Gerard en Parrot ergens in het achterveld vertoefden. Gerard wist in de slotrun eindelijk een goede score neer te zetten, maar moest nog wel wachten tot de andere deelnemers waren geweest.

Hij zag de een na de ander zich stukbijten op zijn score, maar wist dat hij nog moest wachten totdat Parrot als laatste was geweest. De Canadees scoorde in de kwalificaties de hoogste score, maar kwam daar in deze finale, doordat hij meer op save speelde, niet meer aan. Hij kwam net tekort om Gerard van de olympische troon te stoten, maar kon zich wel tevreden stellen met een zilveren medaille.

Voor zijn landgenoot McMorris was het sowieso een wonder dat hij op de piste stond in Zuid-Korea. Tijdens de off-season periode van vorig jaar liep hij zware verwondingen op.  De snowboarder had een gebroken kaak, gebroken linkerarm, een gescheurde milt, een bekkenbeenbreuk, een klaplong en diverse gebroken ribben, maar wist op tijd te herstellen om net zoals vier jaar geleden in Sochi een bronzen plak te veroveren.