Barcelona geeft na rust gas in Sevilla

Barcelona heeft in Andalusië een ruime overwinning behaald op Real Betis. De Catalanen hadden na de pauze een doelpuntrijke fase.

De beginfase was echter voor Real Betis, dat via Andrés Guardado voor het eerste gevaar zorgde. Het schot van de oud-PSV'er miste het doel van Marc-André Ter Stegen maar net. Nadat ook Joaquin een goede kans niet benutte, kwam Barcelona beter in de wedstrijd. Het duurde echter tot na de pauze voordat het doelpuntenfestijn echt begon.

Barça nam na 59 minuten de leiding toen Ivan Rakitic op aangeven van Luis Suarez alleen op de keeper af kon. De Kroaat schoof de bal beheerst in het doel. Vier minuten later was het opnieuw raak. Sergio Busquets vond Messi, die in het centrum helemaal vrijgelaten werd en met links kon afronden.

De bezoekers bleven maar doorzetten en vijf minuten na de goal van Messi was ook Suarez trefzeker. De Uruguayaan volleerde mooi raak uit een voorzet vanaf de rechterkant van Rakitic. In de tachtigste minuut kreeg Messi genoeg alle ruimte om langs twee tegenstanders te dribbelen en de bal in de korte hoek te mikken: 0-4.

In de slotminuut pikte ook Suarez nog even zijn tweede goal van de avond mee, waardoor Barcelona met een 0-5 overwinning naar huis gaat. De Catalanen hebben daarmee de voorsprong op Atlético Madrid uitgebouwd naar elf punten, omdat de Madrilenen zaterdag niet langs Girona kwamen (1-1).