Inter en Roma schieten met remise weinig op

Internazionale en AS Roma hebben elkaar zondagavond in de strijd om plaats drie in de Serie A in evenwicht gehouden. Bij de bezoekers uit Rome waren veel ogen gericht op Edin Dzeko, die nadrukkelijk wordt gelinkt aan Chelsea. De Bosniër verscheen bij Roma echter gewoon aan de aftrap. Inter kreeg in het eerste halfuur echter de beste kans. Ivan Perisic zag zijn poging worden gekeerd door doelman Alisson.

Twee minuten later kwam Roma verrassend op voorsprong. Alisson zocht met een lange trap Stephan El Shaarawy en doordat Inter-verdediger Davide Santon de bal verkeerd inschatte, kon El Shaarawy alleen op het doel af. De Italiaan leek de bal net te ver voor zich uit te spelen, maar met een fraai stiftje over Samir Handanovic kon hij net op tijd scoren.

Alisson hield Roma na rust op de been bij kansen voor Antonio Candreva, invaller Eder en tot twee keer toe Mauro Icardi. Een paar minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Marcelo Brozovic gaf vanaf links een voorzet die door Matías Vecino werd binnengekopt: 1-1.

Door de remise blijft Inter vierde met evenveel punten als nummer drie Lazio, dat bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld. AS Roma staat nog steeds drie punten achter Inter en Lazio en heeft eveneens een wedstrijd minder gespeeld dan de Milanezen.