Depay schiet Lyon diep in blessuretijd naar winst in topper

Olympique Lyon heeft de Ligue 1-kraker tegen Paris Saint-Germain gewonnen. In eigen huis was de nummer vier de koploper, die zonder de geblesseerde Neymar speelde, met 2-1 de baas. Lyon stijgt door de winst naar de tweede plek, acht punten achter PSG.

Nabil Fekir zorgde al na twee minuten met een vrije trap in de korte hoek voor 1-0. Na een dik half uur moesten de Parijzenaren het verder stellen zonder Kylian Mbappé: de jonge sterspeler kwam hard in aanraking met doelman Anthony Lopes en werd ietwat groggy richting kleedkamers gebracht.

Layvin Kurzawa volleerde kort voor rust op heerlijke wijze een voorzet van Dani Alves binnen: 1-1. Diezelfde Alves werd na minder dan een uur overigens van het veld gestuurd dankzij een behoorlijk enthousiaste tackle van achteren op Tanguy Ndombele.

Bij Lyon kwam Memphis Depay 21 minuten voor tijd het veld in, waar hij het niet geweldig deed. Dat werd hem echter snel vergeven, want in de 94e minuut ramde de Nederlander op schitterende wijze de winnende goal binnen: 2-1.