Geen WK baanwielrennen voor Ligtlee, opnieuw goud voor Van Schip en Büchli bij wereldbekerwedstrijd

Baanwielrenster Elis Ligtlee is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor het WK baanwielrennen in Apeldoorn. De olympisch kampioene op de keirin moest bij de wereldbekerwedstrijden in Minsk het podium halen op de sprint of op de keirin. Ligtlee bereikte nog wel de finale op het keirin, maar daarin kwam de Nederlandse niet verder dan een zesde plaats.

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Minsk was er wel succes voor de Nederlandse baanwielrenners. Matthijs Büchli pakte op de laatste dag zijn derde gouden medaille van het weekend. De baanwielrenner was op het onderdeel sprint in de finale te sterk voor de Litouwer Vasilijus Lendel. Theo Bos zou derde worden op het sprinttoernooi.

Zaterdag pakte Büchli al goud op de keirin en op de teamsprint. In dat laatste deed hij dat samen met Theo Bos en Roy van den Bergh. 

Jan Willem van Schip, die vrijdag al de puntenkoers had gewonnen, zou zondag het omnium op zijn naam schrijven. Hij won de scratch en de temporace en eindigde als derde in de puntenkoers.