Uitslag Heracles - PSV

PSV heeft een zwaarbevochten overwinning behaald bij Heracles Almelo. Luuk de Jong kroonde zich tot man van de wedstrijd.

Hoewel het balbezit bijna in evenwicht was, creëerde PSV in het Polman Stadion verreweg de meeste kansen. Steven Bergwijn vond na tien minuten de vingertoppen van Bram Castro en ook basisdebutant Mauro zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper van Heracles. Na een halfuur moest ook Jeroen Zoet echter aan de bak.

De PSV-goalie had een prachtige redding in huis op een goed schot van Kristoffer Peterson. Beide teams leken door de reddingen van beide keepers doelpuntloos de rust te halen, maar in blessuretijd kwam PSV toch op 0-1. Luuk de Jong legde met het hoofd een vrije trap van Hirving Lozano klaar voor Bergwijn om raak te mikken.

In de tweede helft was een kans voor Lozano een belangrijk moment in de wedstrijd. De Mexicaan ging voor eigen succes, terwijl twee teamgenoten in een betere positie stonden. Amper twee minuten later ging de bal aan de andere kant op de penaltystip toen arbiter Ed Janssen een overtreding zag van Santiago Arias op Brahim Darri.

Jeff Hardeveld stuurde Zoet naar de verkeerde hoek, waardoor PSV weer opnieuw moest beginnen. De gasten bleven kansen creëren, onder meer via De Jong, die recht op Castro kopte. Aan de andere kant kreeg ook Darri een goede kans en hield Zoet de Brabanders op de been bij een kopbal van Robin Pröpper.

PSV leek daardoor genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar De Jong maakte ver in blessuretijd toch nog 1-2 door tegen een voorzet van invaller Albert Gudmundsson aan te lopen. De voorsprong van de koploper op nummer twee Ajax, dat Feyenoord met 2-0 versloeg, blijft daardoor vijf punten.

Heracles Almelo

1 - 2

PSV

66' Hardeveld(pen)    45+1' Bergwijn