Lazio met De Vrij naar ruime zege

Lazio heeft in de Serie A een klinkende overwinning neergezet tegen Chievo. De thuisploeg was vijf keer trefzeker.

Door een raak schot van Luis Alberto nam Lazio halverwege de eerste helft de leiding, waarna Chievo vrijwel meteen gelijkmaakte. De nummer dertien van de Serie A scoorde via een prachtige knal van Manuel Pucciarelli. Hij nam een lange bal vanuit de defensie aan om vervolgens in de verre hoek raak te schieten.

Lazio liet zich echter niet van de wijs brengen en het ging met een 2-1 voorsprong de pauze in. Sergej Milinkovic-Savic was trefzeker van buiten het strafschopgebied. De middenvelder scoorde halverwege de tweede helft nog een keer, waardoor de wedstrijd wel beslist was.

Een van richting veranderd schot van Bastos en een rake knal van Nani zorgden ervoor dat Lazio uiteindelijk zelfs met 5-1 won. De Romeinen, waarbij Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, verdrijven Internazionale van de derde plaats. Zondagavond staat Inter in eigen huis tegenover AS Roma.