Pijnlijke nederlaag handballers Limburg Lions

In de BeNe League hebben de handballers van de Limburg Lions een pijnlijke nederlaag geleden. De nummer twee van de competitie kreeg bezoek van Callant Tongeren en dat ging niet zo best.

In de eerste wedstrijd van 2018 pakten de Belgische laagvliegers een zeer verrassende 11-18 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwamen de Lions wel wat beter op dreef, maar Tongeren-doelman Rudi Schenk stond heerlijk te keepen en sleepte de 33-35 zege uit het vuur. Tongeren stijgt door de zege naar de op twee na laatste plaats.

Achilles Bocholt, de Belgische koploper, boekte wel een overwinning. In eigen huis werd Sporting Neerpelt met 35-32 opzij geschoven door de regerend BeNe League-kampioen.

Achilles Bocholt (BEL) - Sporting Neerpelt (BEL) 35-32

Bij de dames, waar geen BeNe League boven de Nederlandse Eredivisie staat, wonnen de topclubs zonder grote problemen. Koploper Succes/VOC Amsterdam was veel te sterk voor Maedilon (23-36), terwijl Morrenhof Jansen/Dalfsen thuisploeg Foreholte met 16-39 kansloos liet. Ook Virto/Quintus, Geonius V&L en Cabooter/Venlo - de nummers drie, vier en vijf - konden een zege bijschrijven.