Bos teleurstellend bij wereldbeker skeleton in Königssee

Vrijdag is Kimberley Bos bij de wereldbekerwedstrijd skeleton in het Duitse Königssee als zeventiende geëindigd. De andere Nederlandse aan de start, Joska Le Conté, viel met een twaalfde plaats net buiten de top tien.

Door sneeuwval liep de wedstrijd flinke vertraging op. De eerste run in de ochtend moest afgebroken worden en kon pas in de middag vervolgd worden. Bos had in de eerste run de negentiende tijd neergezet en deed het in de tweede run met een vijftiende plaats iets beter.

Le Conté die zich in tegenstelling tot Bos niet voor de Olympische Winterspelen gekwalificeerd heeft was in beide runs sneller dan de 24-jarige Edese. Met een elfde en vijftiende plaats werd Le Conté twaalfde in de uitslag.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Jacqueline Lölling in een tijd van 1.44,03. Ze bleef landgenote Tina Hermann met 0,18 seconden voor en klopte de Oostenrijkse Janine Flock met 0,27 seconden. Door haar zege kroonde de 22-jarige wereldkampioene Lölling zich voor het tweede seizoen op rij tot World Cup-kampioene.