Guardiola feliciteert Sánchez met aankomende transfer

Josep Guardiola heeft Alexis Sánchez alvast gefeliciteerd met zijn overstap van Arsenal naar Manchester United, ondanks dat er nog geen akkoord ligt.

Guardiola had van de Chileense aanvaller zijn prioriteit gemaakt afgelopen zomer en deze maand, maar Goal onhulde deze week dat hij en de bazen bij Manchester City de stekker uit hun achtervolging haalden nadat ze ontdekten dat Sánchez en zijn zaakwaarnemer een deal hadden gesloten met United.

José Mourinho bevestigde de interesse in de 29-jarige aanvaller, maar benadrukte ook dat ze nog tot een overeenstemming met Arsenal moesten komen. Er wordt gesuggereerd dat Sánchez per week tussen de 340.000 euro en 560.000 euro zal gaan verdienen op Old Trafford, maar Guardiola wil het niet over de financiën hebben.

"Ik ben niet de man van de wiskunde, de cijfers", vertelt Guardiola in gesprek met Engelse media. "Uiteindelijk weet ik dat hij nog steeds bij Arsenal is, maar ik denk dat hij naar United gaat. Felicitaties aan beiden, de spelers en zijn zaakwaarnemers beslissen waar ze willen spelen, veel succes."

Sánchez bereikte in 2017, in de lente en tijdens de kerstperiode, tot tweemaal toe een oveenkomst met City, maar Guardiola houdt vol dat hij zich niet de steek gelaten voelt. "Ik herhaal, de spelers en hun managers beslissen wat het beste is voor beide. Er is niets aan toe te voegen. Mijn mening over Alexis blijft hetzelgde. Het was altijd een plezier om met hem bij Barcelona te zijn. Hij heeft besloten om naar een andere club te gaan en we wensen hem het allerbeste."

Waar er veel kritiek is op de transferperiode in januari, is Guardiola wel een voorstander. "Ik geloof erin als de spelers zich snel aanpassen en kwaliteit hebben. Het hangt ervan af of ze aardige mensen zijn. We zijn op zoek naar aardige mensen om ons te komen helpe, als we denken dat we ze nodig hebben."