Vermeer op huurbasis naar Club Brugge

Kenneth Vermeer komt tijdens de tweede seizoenshelft uit voor Club Brugge. De Belgen huren de doelman voor een half jaar van Feyenoord.

De 32-jarige doelman wordt bij Club Brugge ploeggenoot van oud-Feyenoord-speler Jordy Clasie en Ruud Vormer. De koploper van België heeft bovendien een optie tot koop bedongen.

Vermeer maakte in de zomer van 2014 de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord en hij werd direct een vaste waarde. In de voorbereiding op het vorige seizoen liep hij een achilleespeesblessure op en verloor hij zijn basisplek aan Brad Jones. De doelman stond dit seizoen ook enkele maanden aan de kant met een blessure, maar inmiddels is hij weer helemaal fit.

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf in een eerder stadium al aan tijdens de tweede seizoenshelft ook te kiezen voor Jones, waardoor Vermeer genoegen moest nemen met een plek op de bank. De vijfvoudig international weigerde en was uit op een vertrek en heeft nu zijn gewenste overstap te pakken.

Technisch directeur Martin van Geel heeft begrip voor het vertrek van Vermeer, vertelt hij op de officiële clubwebsite: "Wij begrijpen dat Kenneth op een leeftijd is waarop hij meer uitzicht wil hebben op speeltijd dan bij Feyenoord nu het geval is. Kenneth heeft na zijn zware blessure keihard gewerkt om terug te keren op zijn oude niveau en heeft zich altijd opgesteld als een op en top professional. We denken ook aan zijn persoonlijke situatie en bieden hem daarom de kans deze stap te maken."

Feyenoord verhuurt Vermeer aan Club Brugge (Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst)
Feyenoord verhuurt Vermeer aan Club Brugge (Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst)