Halep veel te sterk voor Bouchard op Australian Open

Tennisster Simona Halep heeft zich zonder problemen geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Roemeense nummer één van de wereld was veel te sterk voor de Canadese Eugenie Bouchard, die ver weg is gezakt na haar topjaar 2014 - ze haalde in dat jaar de halve finales van de Australian Open en Roland Garros en de finale op Wimbledon.

Bouchard kon Halep wel een paar keer breken, maar ze was bij lange na niet goed genoeg aan het serveren om daar van te kunnen profiteren. De Canadese wist in de hele wedstrijd slechts één keer haar service te houden en ging daardoor in een ruim uur met 6-2, 6-2 kansloos onderuit tegen Halep, die nog nooit verder kwam dan de kwartfinales in Melbourne.

De jonge Japanse Naomi Osaka speelde de als zestiende geplaatste Russische Elena Vesnina met 7-6 (4), 6-2 uit het toernooi. Ze neemt het in de derde ronde op tegen de Australische Ashleigh Barty, als achttiende geplaatst. Zij vermaakte het thuispubliek door de Italiaanse Camila Giorgi met 5-7, 6-4, 6-1 te verslaan. 

Halep ramt een bal richting Bouchard (Pro Shots/Action Images)
Halep ramt een bal richting Bouchard (Pro Shots/Action Images)