Chelsea overweegt aantrekken Emerson

Chelsea ziet in AS Roma-linksback Emerson Palmieri een alternatief als Juventus' Alex Sandro niet haalbaar is, zo weet Goal.

The Blues willen zich graag versterken met een nieuwe linksback in januari en hebben al lange tijd interesse in Alex Sandro. Juventus blijft echter bij het standpunt dat ze de Braziliaan tot de zomer willen behouden en dat heeft Chelsea ertoe aangezet om naar alternatieven te kijken.

Emerson's entourage voerde vorige week gesprekken met Chelsea toen ze in Londen waren om gesprekken te voeren met Arsenal over de interesse van the Gunners om Malcom over te nemen van Girondins de Bordeaux.

Chelsea moet nog een bod uitbrengen op Emerson, die net hersteld is van een knieblessure en waardoor hij dit seizoen nog maar twee wedstrijden speelde in de hoofdmacht van AS Roma. Het is de verwachting dat de Romeinen ongeveer 25 miljoen euro zullen vragen.

De 23-jarige Braziliaan staat ook in de belangstelling van Newcastle United, maar zij kunnen de linksback naar alle waarschijnlijkheid niet betalen. Juventus ziet in Emerson een mogelijke vervanger voor Alex Sandro. De regerend Italiaans landskampioen heeft nog geen akkoord weten te bereiken over een contractverlenging van de tienvoudig Braziliaan international

De interesse van Chelsea in Emerson kan ook te maken hebben met de serieuze belangstelling van Paris Saint-Germain voor Alex Sandro, waardoor de Engelsen mogelijk een biedoorlog aan moeten gaan met een van 's werelds rijkste clubs.