Opnieuw Satudarah-lid aangehouden

Agenten hebben dinsdagochtend een 34-jarige man uit Geleen aangehouden in het lopende onderzoek naar Satudarah. Deze aanhouding is een vervolg van de grootschalige actie tegen Satudarah door het Openbaar Ministerie en de politie afgelopen december in Geleen.

De verdachte is aangehouden op verdenking van "betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving, afpersing, bedreiging en van deelname aan een criminele organisatie", zo meldt de politie. 

Eerder, op woensdagavond 6 december 2017 werd bij een pand aan de Borrekuilstraat in Geleen, waar Satudarah haar clubavonden houdt, al een grote politieactie gehouden. Daarnaast zijn er ook bij vier andere woningen in Geleen en een woning Kerkrade doorzoekingen geweest.

Bij die actie,  waar rond de 200 politieagenten werden ingezet, zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, materialen en spullen te gebruiken bij een hennepkweker en informatiedragers in beslag genomen.

In totaal zijn bij de actie afgelopen december zeven personen aangehouden. Vijf verdachten zijn voor de periode van 90 dagen in hechtenis gesteld. Het strafrechtelijke onderzoek is nog altijd in volle gang.

Opnieuw Satudarah-lid aangehouden (Foto: Stockfoto politie.nl)
Opnieuw Satudarah-lid aangehouden (Foto: Stockfoto politie.nl)