Jan Smit erevoorzitter van Heracles Almelo

Jan Smit (niet die zanger, red.) is benoemd tot erevoorzitter van Heracles Almelo. Dit maakte huidig voorzitter Hans Bredewoud dinsdag, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club, bekend.

"Het bestuur van de stichting Heracles Almelo heeft unaniem besloten om de heer Jan Smit te benoemen tot erevoorzitter van de stichting Heracles Almelo", aldus Bredewoud in zijn toespraak.

Smit was in de periode tussen 1 juli 1998 en 30 juni 2017 preses van de Heraclieden. Bredewoud: "Negentien jaar lang heeft Jan Smit op karakteristieke wijze leiding gegeven aan onze mooie club. Daarbij heeft hij zelf altijd aangegeven dat alles wat wij hier bereikt hebben geen eenmansprestatie, maar een teamprestatie is geweest. Dat is zo, maar daarbij heeft Jan Smit altijd als boegbeeld gefunctioneerd, anderen uit de wind gehouden en op zijn tijd stevig aan de boom geschud."

Onder leiding van Smit groeide Heracles Almelo uit tot een stabiele club. In 2005 werd de titel in de Eerste Divisie gepakt, waarna de ploeg niet meer degradeerde. Daarnaast stond de ploeg uit Almelo in 2012 de bekerfinale en werd in het seizoen 2015/2016 het opgefriste Polman Stadion in gebruik genomen.

De welbekende kers op de taart volgde uiteindelijk ook in het seizoen 2015/2016. Toen won Heracles Almelo de play-offs en mocht het Europees voetbal spelen.