Ghoochannejhad: "Er zijn nog genoeg kansen voor mij"

Reza Ghoochannejhad maakt zich geen zorgen dat hij geen basisplaats heeft bij sc Heerenveen met oog op het WK komende zomer.

De spits was afgelopen seizoen goed voor twintig competitiedoelpunten, maar dit seizoen kan hij het net aanzienlijk minder goed vinden. In zeventien wedstrijden scoorde Ghoochannejhad twee keer en de laatste weken is hij ook geen vaste waarde meer.

De dertigjarige aanvaller hoopt komende zomer met Iran actief te zijn op het WK, maar hij maakt zich nog geen zorgen over zijn kansen. "Het WK is nog ver weg, het seizoen is nog lang. Er zijn nog genoeg kansen voor mij. Ik word niet onrustig en raak niet in paniek", vertelt Ghoochannejhad in gesprek met Voetbal International. "Laten we eerst maar genieten van de kerst, genieten met familie. Zo benader ik het leven. Wat er later gebeurt zien we dan wel weer."

De spits had natuurlijk op beter gehoopt dit seizoen. "Maar er zijn redenen dat het minder gaat. Maar die redenen kan ik beter voor mezelf houden. Ik doe keihard mijn best, meer kan ik niet doen. De situatie is zoals het is, ik heb het te accepteren. En ik kan het ook relativeren. Er zijn ergere dingen in de wereld dan geen basisplaats hebben."

Ghoochannejhad wil de schuld ook niet neerleggen bij het vertrek van Sam Larsson en de blessures van Martin Ödegaard en Arber Zeneli. "Ik kan niet ontkennen dat het vorig jaar heel goed ging omdat ik een bepaalde klik had met spelers. Maar daar moet ik me niet achter verschuilen. Spelers komen, spelers gaan. Het heeft voor mij niet zoveel zin om te wijzen. Ik moet het zelf beter doen, want dat kan ik."