Weduwe Scarponi: "Ik wil de hele wielerfamilie bedanken"

Acht maanden na het tragische overlijden van Michele Scarponi heeft zijn weduwe een emotionele brief geschreven naar de Italiaanse wielerwebsite Tuttobiciweb. "Dit wordt onze eerste Kerstmis zonder Michele", schrijft Anna Scarponi. "Dankzij de vele steunbetuigingen hebben we ons nooit eenzaam gevoeld."

Scarponi overleed op 22 april, daags na zijn vierde plaats in het algemeen klassement van de Tour of the Alps, toen hij tijdens een trainingstocht frontaal botste met een busje. De 37-jarige Italiaan was in de eerste etappe de beste in een sprint bergop voor Geraint Thomas en Thibaut Pinot. Scarponi liet naast zijn vrouw Anna ook zijn tweeling Giacomo en Tommaso achter.

"Voor de eerste keer sinds die tragische 22 april ben ik in staat om weer te doen wat ik wou. Maar het was moeilijk om deze brief te schrijven, want ik moest voortdurend denken aan die vervloekte dag. Het overlijden van Michele liet een wonde achter die nooit meer zal helen. Met deze korte brief wil ik heel de wielerfamilie bedanken voor de talrijke steunbetuigingen. Dankzij die warme woorden hebben we ons nooit eenzaam gevoeld in een donkere periode. Jullie hebben ons hart verwarmd op 1.000 manieren", schrijft Anna Scarponi.

"Ik schrijf deze brief ook in naam van mijn kleine schatjes Giacomo en Tommaso. Dankzij de hulp en steun van iedereen zal ik in staat zijn om te spreken met hen over hun vader en hoe graag hij was gezien door iedereen. Dit zal onze eerste Kerstmis zijn zonder Michele. Maar toch wil ik iedereen prettige feesten wensen. Zalig kerstfeest en Gelukkig nieuwjaar."

"Nogmaals bedankt uit het diepst van mijn hart, Anna."