Brees als derde quarterback ooit over 70.000 yards in NFL

American footballspeler Drew Brees heeft zondagavond een nieuw stukje geschiedenis geschreven. De quarterback van de New Orleans Saints leverde in het eerste kwart een pass over 13 yards af bij Mark Ingram, en daarmee passeerde hij de grens van 70.000 gegooide yards in zijn loopbaan.

Brees is pas de derde quarterback ooit die de mijlpaal bereikt, maar hij deed het sneller dan wie dan ook. Brett Favre kwam in 293 wedstrijden tot de grens en eindigde met in totaal 71.838 yards, Peyton Manning heeft het record in handen: na 258 wedstrijden haalde hij de 70.000 yards, hij eindigde op 71.940.

De quarterback van de Saints, waar hij al sinds 2006 speelt, passeerde de magische grens in zijn 248e wedstrijd. "Het is een geweldige eer om lang genoeg gespeeld te hebben om de kans te hebben dit voor elkaar te krijgen", aldus Brees na afloop. "Zoveel mensen hebben deel uit gemaakt van deze prestatie."

Brees heeft nog een kleine tweeduizend yards nodig om het all-time NFL-record te verbreken. Zelfs in zijn slechtste jaren had hij daar niet veel meer dan een half seizoen voor nodig, dus het heeft er alle schijn van dat hij dat volgend jaar voor elkaar gaat krijgen. De Saints wonnen het duel met de Atlanta Falcons overigens met 23-13.