Williams maakt dit jaar nog haar rentree

Serena Williams maakt nog deze maand haar rentree op de tennisbaan. De voormalig nummer één van de wereld, nu nummer 22 van de wereldranglijst, heeft haar deelname bevestigd aan een demonstratietoernooi in Abu Dhabi (28-30 december). De 36-jarige Amerikaanse tennisster beviel op 1 september van haar dochtertje Alexis Olympia.

Williams won in januari, met Alexis Olympia al in de buik, voor de 7e keer de Australian Open en dat was meteen ook het einde van het seizoen voor haar. Op 15 november trouwde ze met met de mede-oprichter van Reddit Alexis Ohanion. 

Williams kijkt uit naar haar rentree. "Ik ben verheugd dat ik mijn terugkeer op het veld in Abu Dhabi kan maken," zegt de Amerikaanse. "Het Mubadala World Tennis Championship stond lange tijd symbool voor de start van het seizoen bij de mannen. Ik blij dat ik de eer krijg om als een van de eerste vrouwen deel te nemen."

Williams neemt het 30 december op tegen de twintigjarige Jelena Ostapenko. De Letse pakte het het afgelopen jaar de titel op Roland Garros. De twee tennissters speelde nog nooit eerder tegen elkaar.