Uitslag VVV-Venlo - Heracles Almelo

VVV-Venlo heeft voor het eerst sinds 12 augustus een thuiswedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De Limburgers legden Heracles Almelo over de knie.

Sinds die 3-0 tegen Sparta, in de allereerste speelronde, pakte VVV voornamelijk de punten in uitwedstrijden en werd geen thuisduel meer gewonnen. Daar kwam zondag verandering in, omdat de Venlonaren in de tweede helft het verschil konden maken. Lennart Thy kroonde zich tot man van de wedstrijd.

De 25-jarige Duitser opende na ruim een kwartier de score vanuit een mooie aanval. Tien minuten later kwam Heracles Almelo vanaf de penaltystip echter langszij. Scheidsrechter Christiaan Bax zag een overtreding op Tim Breukers en Reuven Niemeijer maakte van elf meter geen fout.

In een felle tweede helft trok VVV het duel naar zich toe met twee goals van Thy. De aanvaller was kort na rust en een kwartier voor tijd trefzeker. VVV en Heracles gaan als nummer tien en elf de winterstop in. Beide elftallen staan na achttien speelronden op 22 punten.