Club Brugge pakt grootste zege ooit tegen Anderlecht

Club Brugge heeft de topper in de Belgische competitie gewonnen. De koploper was in eigen huis met 5-0 te sterk voor Anderlecht, de nummer drie in de stand. Door de winst heeft Club Brugge nu een voorsprong van dertien punten op Anderlecht.

Het zag er lang naar uit dat de ploegen met een 0-0 de rust inging, maar Abdoulay Diaby zou in de blessuretijd van de eerste helft de 1-0 binnen koppen op een voorzet van Ruud Vormer. Een minuut na de openingstreffer zou Diaby ook de 2-0 maken, na een blunder van de Anderlecht doelman.

Kort na rust werd Diaby neergelegd, waarna Vormer vanaf elf meter de 3-0 maakte voor de Bruggelingen. Met nog een kwartier te spelen ging de bal opnieuw op de penalty, waarna Vormer de bal dit keer liet aan Jelle Vossen. De Belg faalde niet en zette zijn club op een 4-0 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd zou ook nog Hans Vanaken scoren voor Club Brugge.