Uitslag FC Groningen - PSV

FC Groningen heeft in de Eredivisie tegen PSV in extremis een punt gepakt. Te Wierik maakte van dichtbij de 3-3, waardoor de koploper opnieuw punten verspeelde en de voorsprong op de ranglijst langzaam ziet verdampen.

Voor rust was er in de Euroborg weinig aan de hand voor PSV. De bezoekers leidden na ruim een kwartier spelen al met 0-2 en na de aansluitingstreffer van Van Nieff bracht Van Ginkel vanaf elf meter met zijn tweede de marge weer op twee. De middenvelder ging vroeg in de tweede helft door een handsbal de fout in. Hierdoor kon Veldwijk vanaf de stip de 2-3 scoren. De thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vond telkens Zoet op zijn weg. Diep in blessuretijd was de goalie wel kansloos op de inzet van Te Wierik: 3-3.

FC Groningen

3 - 3

PSV

31' Van Nieff
54' Veldwijk (pen)
90+5' Te Wierik
  7' Van Ginkel
16' Ramselaar
37' Van Ginkel (pen)

Gele kaart: Idrissi, Reis, Van Nieff (FC Groningen), Lozano, Zoet (PSV)

Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 20.103
Arbiter: Nijhuis