Dortmund pakt eerste competitiezege sinds eind september

Borussia Dortmund weet eindelijk weer wat winnen is. De geplaagde club zette 1. FSV Mainz 05 dinsdagavond opzij in de Bundesliga.

Onder leiding van Peter Bosz begon Dortmund nog zo sterk aan het seizoen, maar na een dramatische reeks moest Bosz zondag zijn spullen pakken. Hij werd opgevolgd door Peter Stöger, die onlangs aan de kant werd gezet bij 1. FC Köln. Wat Bosz al weken niet lukte, wist Stöger in zijn eerste wedstrijd wel voor elkaar te krijgen; winnen.

Borussia Dortmund had in de eerste helft moeite om voor veel dreiging te zorgen. De eerste goede kans was zelfs voor Mainz, de nummer veertien van Duitsland. Suat Serdar knalde vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal en even later ging een inzet van diezelfde Serdar maar net over het doel.

De enige goede Dortmund-kans voor rust was voor Pierre-Emerick Aubameyang. Hij mikte net naast. Tien minuten na rust was het wel raak voor de bezoekers. Sokratis Papastathopolous scoorde uit een rebound, nadat Ömer Toprak met een kopbal de paal raakte. In de slotminuten besliste Shinji Kagawa het duel met de 0-2.

Na zestien competitieduels staat BVB op 25 punten, tien minder dan koploper Bayern München. De Rekordmeister komt bovendien woensdag nog in actie tegen hekkensluiter Köln (thuis).