Villarreal houdt lang stand tegen Barcelona

Barcelona heeft zondagavond geen fout gemaakt in de race om het kampioenschap. Op bezoek bi Villarreal won de ploeg met 0-2
.
Het elftal van Ernesto Valverde had het alles behalve makkelijk tegen Villarreal. De thuisploeg speelde sterk en liet zien dan het punten wilde pakken tegen de koploper van La Liga.

De eerste grote mogelijkheden waren ook voor Villarreal. Roberto Soriano leek zijn club op voorsprong te zetten, maar Marc-Andre Ter Stegen bracht fraai redding op zijn inzet. De kansen voor Barcelona waren bepekt. De ploeg kon amper gevaarlijk worden door het goede begin van Villarreal.

Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd, totdat Daniel Raba met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De aanvaller moest het veld verlaten na een harde tackle op Sergio Busquets. Maar ook met tien man hield Villarreal nog lang stand.

Twintig minuten voor tijd was het uiteindelijk Luis Suárez die het net wist te vinden. Na een mooie combinatie omspeelde hij de doelman, waarna hij de 0-1 op het scorebord tikte. Tien minuten later was het Messi die kon profiteren van geklungel in de defensie van Villarreal en de eindstand op 0-2 bepaalde.