Van den Brom: "Het zou mooi zijn om dichter bij PSV te komen"

John van den Brom hoopt dat Ajax als winnaar van het veld stapt tegen PSV. Daarmee verkleint ook AZ het gat met koploper PSV.

AZ was zaterdagavond met 5-0 te sterk voor Heracles Almelo, waarmee het de tweede plek in de Eredivisie vasthield. Het eerste doelpunt van de thuisploeg viel tien minuten na rust en dat was het enige kritiekpunt van de coach van de Alkmaarders. "We scoren vrij laat in wedstrijden. We zijn beter en creëren kansen, maar we scoren niet", vertelt Van den Brom in gesprek met FOX Sports.

"Ik zag vanmiddag (zaterdag, red.) dat Real Madrid met 5-0 voorstond bij de rust. Ik zou het lekker vinden als wij dat ook eens zouden hebben. Maar deze zege is erg fijn en zorgt voor een goede flow." Na het eigen doelpunt van Heracles-doelman Bram Castro liep AZ in het laatste kwartier uit tot 5-0.

"Je hebt een beetje geluk nodig met de keeper die een fout maakt bij de eerste en tweede treffer. Aan de andere kant dwing je dat ook af. Je maakt vijf doelpunten, dat is positief, maar het hadden er ook meer kunnen zijn."

Van den Brom is zondagmiddag aandachtig toeschouwer van de wedstrijd tussen Ajax en PSV, de nummers drie en één in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben vijf punten meer dan AZ en Ajax heeft vijf punten minder. "Ik hoop dat Ajax wint. Als je op plek twee staat moet je altijd naar de nummer één kijken. Het zou mooi zijn om dichter bij PSV te komen."