Broos ontslagen bij Kameroen

Hugo Broos is niet langer de bondscoach van Kameroen. Dat heeft de Kameroense voetbalbond vandaag bekend gemaakt via een persbericht. De 65-jarige Broos won begin dit jaar nog de Afrika Cup, maar wist zich niet te plaatsten voor het WK voetbal in Rusland.

"Er was al maanden een mondeling akkoord voor een contractverlenging, maar dat is nooit op papier gezet", laat Broos weten tegenover het Belgische Laatste Nieuws"Ik had een deadline vooropgesteld op 15 december, maar daardoor heeft Kameroen nu besloten het contract per direct te ontbinden. Ik heb enerzijds spijt, want was mooi avontuur. Anderzijds ben ik opgelucht want situatie was niet meer werkbaar. Officieel weet ik nog van niks, maar de bondsdokter heeft me vanmiddag op de hoogte gesteld.''


Broos had eerder ook al een conflict met Ajax-doelman André Onana. De Kameroener die een tijd niet werd opgeroepen door Broos vindt dat de coach niet eerlijk is tegenover de pers. "Ik kan niet zeggen dat onze trainer een leugenaar is. Maar als je met hem praat, zegt hij eerst tegen je dat hij je niet selecteert. Vervolgens zegt hij in een persconferentie dat je niet meer voor je land wilt uitkomen", liet Onana afgelopen zaterdag weten tegenover Fox Sports.