Australië dubbel wereldkampioen rugby league

De Australische mannen en vrouwen hebben zich op het wereldkampioenschap rugby league allebei tot wereldkampioen gekroond. Rugby league is naast het wereldwijd meer bekende rugby union een van de twee voornaamste vormen van rugby en is in landen als Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland met name in bepaalde regio's groter dan rugby union. In Papoea-Nieuw-Guinea is het de nationale sport.

Papoea-Nieuw-Guinea, Australië en Nieuw-Zeeland organiseerden het toernooi sinds eind oktober gezamenlijk. Australië en Engeland plaatsten zich via zeges op Fiji en Tonga voor de WK-finale en in een spannende, maar weinig spectaculaire wedstrijd in Brisbane zegevierden de Australiërs met 6-0. Het was de negende wereldtitel voor Australië, dat slechts drie keer het WK niet won. 

Bij de vrouwen stond het toernooi voor de vijfde keer op het programma en voor de vijfde keer schopte Nieuw-Zeeland het tot de finale, dit keer dankzij een zege op Engeland in de halve eindstrijd. Wereldkampioen Australië rekende af met Canada en in de finale moest Nieuw-Zeeland er met 23-16 aan geloven. Na drie wereldtitels voor de Nieuw-Zeelandse dames pakte Australië zo de tweede titel op rij.