Real Madrid weigert in te lopen op Barça

Real Madrid heeft niet geprofiteerd van het puntenverlies van Barcelona. De Koninklijke wist niet te winnen van Athletic Club de Bilbao.  Barcelona kwam zaterdag in actie tegen Celta de Vigo, maar slaagde er niet in om het duel winnend af te sluiten. De ploeg speelde in eigen huis met 2-2 gelijk, waardoor Real Madrid twee punten in kon lopen op de koploper van La Liga.

Het elftal van Zinedine Zidane wist wel dat het met Athletic een taaie tegenstander trof. Real Madrid heeft het vaak moeilijk bij de club uit het Baskenland en ook zaterdag was dat het geval.

Real speelde een zwak duel, maar had in de eerste helft wel op voorsprong moeten komen. Cristiano Ronaldo liet echter een grote mogelijkheid onbenut en ook afstandsschoten van Toni Kroos vonden niet het net.

Athletic creëerde daar tegenover weinig grote mogelijkheden en Real Madrid had de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe kunnen trekken, maar Ronaldo bleek opnieuw niet scherp voor de goal: met een mooi schot raakte hij de paal.

Real eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Sergio Ramos met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Athletic kon niet profiteren, maar hield wel een punt over aan de confrontatie: 0-0.

Overige uitslagen La Liga
Atletico Madrid - Real Sociedad 2-1
Sevilla - Deportivo la Coruña 2-0