'De Jong heeft topclubs voor het uitkiezen'

Frenkie de Jong maakt dit seizoen grote indruk bij Ajax. De jongeling staat naar verluidt op het lijstje bij een aantal Europese topclubs.

Volgens Voetbal International wordt De Jong in de gaten gehouden door clubs als Chelsea, Manchester City, Bayern München, Hamburger SV en RB Leipzig. De 20-jarige jeugdinternational heeft bij Ajax een contract dat in de zomer van 2019 afloopt, maar Ajax wil graag verlengen tot medio 2022.

Na de wedstrijd tegen Roda JC zei De Jong zondag dat hij er klaar voor is om meer speeltijd te krijgen. Mede dankzij zijn invalbeurt bij het begin van de tweede helft herstelde Ajax zich prima tegen Roda (5-1). De Amsterdammers legden een zwakke eerste helft op de mat, waarin Roda zelfs op voorsprong kwam.

De Jong liet weten dat hij Ajax een tegenvoorstel heeft gedaan. "En daarover zijn de club en Ali Dursun (zaakwaarnemer, red.) nu in gesprek", vertelde hij aan De Telegraaf. "Uit het eerste aanbod van Ajax sprak veel vertrouwen en de trainer zegt dat ook volop in me te hebben. Dus ik heb nu zéker de intentie om te blijven als ik meer ga spelen."