FOK! Wat een weer: fris weer op komst

Sneeuw in november, geeft regen in december.

Gegroet!

Pot vol koffie. Ik zat er gisteravond wel enigszins naast met mijn weerbericht voor vandaag. Het ging allemaal veel sneller dan ik had voorzien en daardoor kregen we op veel plaatsen toch een heel ander weerplaatje te zien dan ik gedacht had. Mijn excuses voor deze misser. Want wat gebeurde er nou? We hadden te maken met twee frontale systemen. De eerste trok in de ochtend al over en leverde plaatselijk al een paar millimeter regen op. Dat systeem had ik niet in de smiezen. Vervolgens het koufront. Dat trok al vroeg in de middag van west naar oost over ons land. Dat was een actief geval, want in korte tijd viel er op de meeste plaatsen 5 tot 10 millimeter.

Daarachter klaarde het echter heel rap op. Sterker nog, het werd zelfs helemaal helder. Hier in Haarlem heb ik toch nog zo'n 3 uur naar een staalblauwe hemel gekeken. En die brede opklaringen trokken toen snel oostwaarts. Deze hoge snelheid van de weersystemen had ik niet verwacht. Toch zijn we nog niet van het front af...

Datzelfde front heeft nog een uitloper helemaal naar de Atlantische Oceaan én daar zit nog een golf in, en daar krijgen wij morgen mee te maken.

Vannacht trekt het dan weer dicht en gaat het uiteindelijk ook weer regenen. Ik denk echter wel dat de meeste regen valt in een strook van Zeeland naar Groningen en alles daar ten zuidoosten van. In het noordwesten lijkt het duidelijk droger te blijven. De minima liggen rond de 6 graden.

Morgen beginnen we de dag overal wel bewolkt. Op veel plaatsen valt er nog enige regen, met uitzondering van het noordwesten. In de loop van de dag wordt het overal droger en zeker in de kustprovincies komt de zon er nog wel even bij. Of de zon er overal nog bij komt is nog even de vraag. De temperaturen liggen met 8 a 9 graden duidelijk lager dan de afgelopen dagen. De zuidwestelijke wind neemt duidelijk af.

Kouder weer is op komst, maar daarover morgen meer.

Fijne avond!

Nederland
 

regenbooga (Foto: DJMO)

Een mooie regenboog van vorig weekend. Gezien door DJMO. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!