Chelsea door in Champions League, Atletico houdt hoop na winst op AS Roma

Chelsea heeft zich in groep C van de Champions League definitief geplaatst voor de knock-outfase. De Londenaren reisden naar Azerbeidzjan voor het duel met FK Qarabaq en kwamen met vier goals terug.

Qarabaq kwam in de eerste helft tot één schot op de paal en daar bleef het bij voor de thuisploeg. Eden Hazard scoorde nog voor rust vanaf elf meter, terwijl Reshad Sadigov rood kreeg voor een duwtje tegen Willian - waarmee de strafschop werd veroorzaakt.

Met tien minuten te gaan voor de rust rondde Willian een mooie aanval af, terwijl hij een kwartier voor tijd weer een strafschop versierde, dit keer door een lichte overtreding van Maksim Medvedev. Cesc Fabregas legde aan en scoorde de 0-3, Willian schoot vervolgens nog hard de 0-4 binnen.

AS Roma kon zich op bezoek bij Atletico Madrid plaatsen voor de laatste zestien, maar had daar wel een punt voor nodig. De ploeg begon goed, maar Atletico kwam op voorsprong, zo dacht men: Björn Kuipers keurde Augusto Fernandez' treffer echter af wegens hands.

Kevin Strootman kwam er in de tweede helft bij, maar Atletico was sterker. Radja Nainggolan raakte de paal, Antoine Griezmann werkte de openingsgoal met een halve omhaal binnen. De aanvallende aspiraties van Roma werden door een tweede gele kaart voor Bruno Peres de grond ingeboord, terwijl Kevin Gameiro de wedstrijd in het slot gooide: 2-0.

Met tien punten is Chelsea al door, terwijl Qarabaq met twee punten klaar is in Europa. Als Roma (acht punten) thuis wint van Qarabaq is het door naar de laatste zestien, anders ligt Atletico (zes) nog op de loer.