Feyenoord uitgeschakeld in Europa na late nederlaag in Manchester

Feyenoord is er net niet in geslaagd om in de Champions League een gelijkspel te behalen bij Manchester City. Raheem Sterling deed de Rotterdammers in de slotminuten pijn.

Bij de bezoekers kreeg Jean-Paul Boëtius een basisplaats, omdat Nicolai Jörgensen niet fit genoeg was om te starten. Achterin nam Kevin Diks de plaats van Bart Nieuwkoop in. Feyenoord zag dat Manchester City voor rust met afstand het meeste balbezit had, maar het elftal van Giovanni van Bronckhorst kwam nauwelijks serieus in de problemen.

Via Sam Larsson konden de gasten zelfs even voor gevaar zorgen, maar de Zweed schoot een metertje naast het doel van Ederson. Manager Pep Guardiola had onder meer David Silva en Gabriel Jesus op de bank gezet, maar met spelers als Kevin De Bruyne, Sergio Agüero en Yaya Touré kwam City nog steeds met een zeer sterk team voor de dag.

Feyenoord haalde doelpuntloos de rust, ondanks dat ook Boëtius en Tonny Vilhena aardige mogelijkheden hadden gekregen. Na rust werd de landskampioen meteen teruggedrongen en ontstonden er gevaarlijke situaties voor het doel van Brad Jones. City scoorde echter opnieuw niet.

Vervolgens ontstond een fase waarin Feyenoord z'n beste scoringskansen creëerde. Larsson kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek net niet op doel en Steven Berghuis stuitte na een prima aanval op Ederson. Aan de andere kant ontsnapten de gasten even later toen Agüero in het strafschopgebied met een dropkick naast schoot.

Hoewel City hier en daar nog wel dreigend was, kreeg Feyenoord steeds meer hoop op een stuntje. Toch viel in de slotminuten de 1-0. Ilkay Gündogan legde zijn pass achter de Rotterdamse defensie, zodat Sterling de bal over Jones in het doel kon wippen. Omdat Napoli van Shakhtar Donetsk won (3-0), is Feyenoord definitief uitgeschakeld in Europa.

Ridgeciano Haps baalt. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)