Van Gerwen klopt Cross in duel van hoog niveau, Taylor verplettert Gurney

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Grand Slam of Darts. De Nederlandse wereldkampioen was in een duel van zeer hoog niveau de Engelsman Rob Cross de baas.

Het publiek werd getrakteerd op vele hoge scores, de nodige fraaie finishes en een wedstrijd waarin beide spelers bij vlagen alles raakten. Pas bij 7-7 kon Cross als eerste enig verschil maken, maar Van Gerwen trok de stand toch weer gelijk en begon het heft vervolgens in handen te nemen. Met een mooie 110-finish maakte hij het uiteindelijk af: 16-13 was het eindresultaat van de wedstrijd, waarin de twee gemiddelden van ruim 104 en 102 lieten noteren.

Taylor was tegen Gurney al vroeg de betere, maar de Noord-Ier wist zich wel in de wedstrijd te knokken en kwam op 4-4. Vanaf dat moment was het echter klaar en werd hij min of meer verpletterd door The Power. Taylor schakelde bij, won leg na leg en liet Gurney zelfs geen enkele leg meer pakken: 16-4.

Van Gerwen en Taylor staan zondagmiddag tegenover elkaar, net als Peter Wright en Gary Anderson. 's Avonds wordt de finale gespeeld in Wolverhampton.