Barcelona lachende derde na Madrileense derby

Real Madrid is verder achterop geraakt in de strijd om de Spaanse titel. De landskampioen kwam niet verder dan een gelijkspel bij rivaal Atlético.

In het nieuwe stadion van Atlético was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Ángel Correa miste een megakans, oog in oog met doelman Kiko Casilla van Real Madrid. De bezoekers startten zeer moeizaam en het duurde tot aan de slotfase van de eerste helft toen Real voor het eerst echt gevaarlijk werd. Toni Kroos kreeg de bal echter niet in het doel.

Beide elftallen maakten er een intense wedstrijd van. Correa schoot de bal hard tegen het hoofd van Karim Benzema toen die op de grond lag, maar hij kwam ermee weg. Lucas Hernández trapte daarna Sergio Ramos keihard in het gezicht. Real claimde een penalty, maar die kreeg het niet.

Na de pauze had Real Madrid nog altijd een overwicht, al slaagde geen van beide ploegen erin om er een hoogstaand duel van te maken. In de slotfase voorkwam Raphaël Varane dat Atlético via Kevin Gameiro toch nog de zege pakte en daarna deed Jan Oblak aan de andere kant hetzelfde bij pogingen van Cristiano Ronaldo (vrije trap) en Kroos.

Real Madrid staat door de remise nu al tien punten achter koploper Barcelona, dat zaterdag wel gewoon won. Atlético blijft vierde en heeft evenveel punten als de Koninklijke.

Uitslagen La Liga zaterdag
Getafe - Alaves 4-1
Sevilla - Celta de Vigo 2-1
Atletico Madrid - Real Madrid 0-0
Leganes - FC Barcelona 0-3