Cavani schenkt PSG weer ruime zege

Paris Saint-Germain is weer drie punten rijker in Ligue 1. De Parijse miljoenenformatie zette FC Nantes opzij. Edison Cavani scoorde twee keer, waardoor zijn seizoenstotaal al op vijftien doelpunten staat. De openingstreffer van Cavani betekende voor hem een evenaring van de prestatie van Dick van Dijk, die in het seizoen 1972/73 veertien keer scoorde in de eerste dertien competitieduels van Nice. Cavani scoorde door in de korte hoek raak te schieten.

Via Ángel Di María werd het nog voor de pauze 2-0. Zijn indraaiende voorzet vanaf de rechterflank viel zomaar binnen, omdat niemand de bal aanraakte. Claudio Ranieri deed daarna een goede zet, want de coach van Nantes bracht Préjuce Nakoulma in het veld en de 30-jarige aanvaller uit Burkina Faso scoorde met zijn eerste balcontact.

Paris Saint-Germain wist de marge echter terug te brengen op twee goals. Keeper Ciprian Tatarusanu duwde een schot van Javier Pastore via de paal in het doel. Vervolgens bepaalde Cavani de eindstand op 4-1. PSG heeft nu zes punten voorsprong op AS Monaco, dat vrijdag niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij Amiens.

Uitslagen Ligue 1
Paris Saint-Germain - Nantes 4-1
Dijon - Troyes 3-1
Guingamp - Angers 1-1
Strasbourg - Rennes 2-1
Toulouse - Metz 0-0